Rauchverbot-Verbot

Днес, след като си начертах пейките, реших да погледна какво казват господата от Дневник за събитията от деня. Нещо, което по принцип правя през час, но днес бях на работа в библиотеката и се занимавах с Алберт Щпеер. И първото, на което попадам, е следната идиощина:

ГЕРБ предлагат по-либерален режим за пушачите в заведенията.

Аргументите са толкова потресаващи, че ако вече не живеех извън България, щях да се изнеса до началото на лятото, а именно:
"пълната забрана за пушене в заведенията, която трябваше да влезе в сила от 1 юни, ще затрудни както бизнеса, така и туризма, а най-вероятно и няма да се изпълнява. Тази забрана е още по-проблематична в условията на криза."

Мили подръжници на ГЕРБ, със следното изказване вашата партия ви съобщава най-официално, че в Република България държава всъщност няма. Ако имаше, щеше да има действащи механизми, които да задължават собствениците на заведения да спазват закона и да ги глобяват ако това не е случая. Федерална Република Германия например е приела глоба от 500 еу на цигара. Пуши се на определените за целта места и пушачите бяха най-доволни от всички. Както казва един от коментиращите под статията, "то да отпадне и правилника за движения по пътищата, щото и той не се спазва." Забрана за пушене на обществени места приеха даже в Турция, където пушенето на наргиле е национален спорт. Само че в България, с нашия толкова европейски манталитет, това явно е прекалено сложно. И какво общо има кризата със закона за пушене при условие, че една кутийка струва 4 лева?

Много кратко обобщено, ГЕРБ се оакаха отново. Само някой да не ми реве насреща, че и това предложение е толкова случайно за ГЕРБ колкото Румяна Желева. Това предложение показва най-истинското лице на ГЕРБ: абсолютно непрофесионално, тотално не-европейско и най-вероятно, корумпирано.

there is comfort in saying what we have heard before

(13 posts have been deleted. congrats.)

сега трябва да чертая, така че ще пиша по-късно.
обещавам.

д.
Powered by Blogger